zaterdag 27 juni 2009
Wandelen over de grens van Gelderland
We zijn er bijna klaar mee, met de G3-route, oftewel de Grote Gelderse Grensrout. Steven Trooster en Lieke van Lith hebben dit langste langa-afstands-pad van Nederland (700 km) bedacht en uitgewerkt. De hele route staat op hun site.
We zijn drie jaar geleden begonnen met de route en het is inderdaad een vreselijk end. Er zijn 36 etappes van ca 20 km. De route voert je ver. We zijn richting Deventer begonnen. Een paar etappes later zagen we de skyline van Zwolle en liepen vervolgens naar Harderwijk. We staken de Veluwe over naar Wageningen om de Betuwe in te duiken en westwaards richting Rotterdam te lopen. Bij Gorinchem draaiden we ons om en liepen weer oostwaards naar Den Bosch om ons vervolgens naar Nijmengen te begeven. We beklommen de stuwwallen en daalden af naar de Gelderse poort om via een rondje Winterswijk de Overijsselse grens te bereiken.
We hebben veel gezien: natuur, cultuur, veel soorten landschappen, stadjes, dorpen en boerderijen. Het was heerlijk.
donderdag 25 juni 2009
Twitter is een bepaald soort communicatiemiddel voor mensen die bepaalde dingetjes interessant vinden. Het meest interessant is Twitter zelf en er zijn maar weinig onderwerpen bij Twitter waar zoveel over gekletst wordt dan over Twitter.
Ik moet wel zeggen dat Twitter hardstikke leuk is en dat deze manier van communiceren toch wel wat in zich heeft. De vraag is, wàt heeft het in zich? En daar Twitteren we dan gezellig met z'n allen over.
Maak je eigen Twitterlogo.
dinsdag 23 juni 2009
Informatie voor boeren
Een veevoerfabrikant wil de communicatie met zijn afnemers moderniseren. Dit zijn veehouders (varkens, kippen en koeien). Veehouders zijn gewend aan netwerken, fysiek en digitaal. Ze groeperen zich rondom een onderwerp, bijvoorbeeld oorbijten bij biggen, of ammoniakuitstoot van hennen en proberen daar gezamenlijk iets voor te bedenken.
In aansluiting op deze ontwikkeling heb ik aan de veevoerfabrikant voorgesteld om zijn communicatie multimediaal te maken. Elke communicatiemiddel zoals de veevoeradviseur, website, folders en het tijdschrift krijgt een eigen plek.
Tegelijkertijd heb ik wat nieuws voorgesteld, een box. Er zijn onderwerpen waarop de veevoerfabrikant specialist is en onderzoek doet. Voor dit soort onderwerpen kan de veevoerfabrikant een minisite maken om daar alle beschikbare informatie op een toegankelijke manier te presenteren. De fabrikant doet veel onderzoek op zijn proefbedrijf naar robotmelken. Je zou dan de box www.robotmelkers.nl kunnen creëren. Het tijdschrift, de voorlichter en de website verwijzen naar elkaar. Dan kan de voorlichter bij de boer aan tafel laten zien wat er onderzocht is door de box te gebruiken. En in een artikel staan de laatste nieuwtjes, met een verwijzing naar de box. Een sommige veehouders volgend de ontwikkelingen met feeds.
maandag 22 juni 2009
Geen portret op de site
Sommige ondernemers - zoals mijn broer - willen geen portret van hen op de website. Hij zou gelijk hebben als hij een inbrekersbureau heeft, dan is het onhandig. Maar hij heeft een technisch handelsbedrijf in keukenapparatuur.
Waarvoor is een site belangrijk. Voor een statische site geldt normaal gesproken dat deze belangrijk is voor het eerste contact. Je hebt iemand gesproken, iemand heeft van jou gehoord, iemand heeft je advertentie gezien. Wat doet die iemand? die kijkt op de site om te zien wat voor bedrijf het is.
Sitebezoekers die voor het eerst komen willen gewoon weten, wat is dat voor een bedrijf, welke diensten, welke producten en ziet het er een beetje netjes uit. Ze zoeken een adres of telefoonnummer. En ze willen ook graag weten met wie ze te maken krijgen.
Het portret van mijn broer moet op zijn zij site omdat hij het bedrijf is. De klanten hebben met hem contact, ze kopen van hem de apparaten. Zijn gezicht op de site geeft vertrouwen, zeker als ze hem bij een andere gelegenheid hebben gezien.
Mijn broer vindt een foto niet professioneel. Niet zakelijk. Dan denken de mensen dat het om hem gaat, dat hij belangrijk is. Mijn broer heeft deels gelijk. De mensen willen hem zien omdat ze met hem de zaken doen. Daarom is het juist professioneel om dat hij zijn foto er op zet. En ook: mensen hebben belangstelling voor mensen en kijk naar mensen.
Bij mijn bureau iriscommunicatie.nl staan de gezichten van de medewerkers op de site. De pagina's met de mensen worden veruit het meest bekeken. Gek hè.
donderdag 18 juni 2009
Nacht van de nacht in Montferland
Dit jaar is er voor het eerst een activiteit in het kader van de de Nacht voor de nacht in Montferland. De gemeente heeft ons IVN-ers gevraagd iets te organiseren. We hebben een plan ontwikkeld en partijen, te weten IVN Montferland, Landgoed Montferland en de gemeente Montferland scharen zich er achter.
24 oktober 2009 dan is de landelijke actie Nacht voor de nacht en als u in de buurt bent of in de gelegenheid, kom dan eens langs. Avontuurlijk met ons in het bos struinen of u tegoed doen aan een copieuze maaltijd bij onze partners in Hotel Montferland, op een van de mooiste plekjes van de Achterhoek www.landgoed-montferland.nl
vrijdag 5 juni 2009
Focus, de beroemdste band van Nederland
Juni 2007. Een klein zaaltje in het centrum van Doetinchem. Focus treedt op. Op het podium van links naar rechts een Hammond orgel, solo gitaar, drums en basgitaar. Even later is het podium bevolkt met onder andere Thijs van Leer op de Hammond en Pierre van der Linden op drums. House of the king spelen ze. Ik krijg tranen in mijn ogen en de rillingen lopen over mijn rug. Het jeugdsentiment golft door mijn lijf. Een festival in Terborg 1972 en lp na lp op mijn studentenkamertje.
Focus is beroemd geworden door woordeloze liedjes, melangolische melodiën en messcherpe gitaarsoli. En niet te vergeten door het weergaloze dwarsfuitspel en jodelgezang van Thijs van Leer. Ze scoorden nummer 1 hits in Nederland en over de grens tot in het grote Amerika toe.
Het gaat goed met Focus onder leiding van de eindeloos aandachttrekkende Van Leer. Ze treden op en ze maken buitenlandse toernees. Nog steeds is Focus de meest bekende Nederlandse band in het buitenland. Toen ik een paar woorden wisselde met de grootheden en Thijs van Leer een hand gaf, was het alsof ik een heel belangrijk iemand voor me had. De Paus of zo.
Abonneren op:
Posts (Atom)