woensdag 1 juni 2016

Abruzzo, Mountain High

Je kunt ze zien, wilde beren, in Italië. Nee, niet in Rome of Florence, maar wel dicht in de buurt, in het centrale berggebied van Italië, de Abruzzo. De beren getuigen van de biodiversiteit van het Nationaal Park van Abruzzo, met een rijke en gevarieerde flora. Maar ook de gemzen zijn zeer bijzonder. 500 gemzen bevolken de flanken van het hooggebergte.
De Orta vallei is gelegen tussen de Morrone en Majella ketens. Opvallend element is de grote kloof van kalksteen uitgesleten door de rivier en omgeven door, aan plantensoorten rijke, bossen. in Eremo di Sant'Onofrio al Morrone is een Celestijns klooster dat vooral bekend is vanwege zijn spectaculaire ligging. Je hebt het uitzicht op de Peligna vallei alsdof je in een adelaarsnest bent. 
Het belangrijkste deel van het stelsel van dalen en hooglanden is het Fucino plateau in Marsica, ontstaan in 1877 door het droogleggen van wat het op één na grootste meer van Italië.
Het meer van Barrea is absoluut één van de drukst bezochte plaatsen in het Nationaal Park van Abruzzo, en Villetta Barrea waar toerisme en natuurbescherming prima worden gecombineerd. Tot slot wil ik nog een beroemde plaats vermelden, Civitella del Tronto. Een schitterend gelegen dorp op een heuvelflank met een indrukwekkend fort op de top. Daar kunt u prachtig overnachten in de het gezellige Zunica met een gefaamd restaurant. Reisbureau Fundadore onderhoudt goede contacten met dit gerenommeerde hotel.