vrijdag 27 juni 2014

Nieuw leven voor Bureau Ben

Het is bijna niet te geloven, maar ik ga Bureau Ben nieuw leven inblazen. Hoe zit het?
In zomer 2013 ging het bedrijf waar ik toen werkte, Iris communicatie & reclame in Lichtenvoorde, pats boem failliet. De eigenaar was geen ster in het managen en de crisis zorgde er voor dat het bedrijf er onderdoor ging. Ondertussen had hij mij heel verstandig voor een deel ontslagen om op kosten te besparen. Dat was een paar maanden voor het faillissement. In de gedachte dat ik geen nieuwe baan zou krijgen op mijn leeftijd, ben ik een eigen onderneming gestart: Bureau Ben.
Nog voordat Bureau Ben de lucht in ging kwam het faillissement van Iris communicatie & reclame. Dat hielp mijn omdat een van de grotere klanten wel met mij mee wilde gaan. Met die klant vond ik onderdak bij een teamtva in Doetinchem, mijn woonplaats.
In mijn arbeidscontract staat dat mijn verblijf bij teamtva verbonden is met de klant die ik meebracht. Helaas besloot de klant de helft van de opdrachten te schrappen. Het gevolg was dat teamtva mijn voor de helft ontsloeg. Na drie keer ontslagen te zijn in een jaar tijds ben ik op een bekend punt aanbeland. Ik neem Bureau Ben in de arm en probeer zelf mijn kostje te verdienen. In de de volgende blog vertel ik wat Bureau Ben doet.